Lesley Adegeest – switchte van horeca naar techniek:

De afgelopen 23 jaar heb ik als kok gewerkt in veel verschillende werksituaties en diverse functies. Mooi werk, maar eind vorig jaar voelde ik steeds vaker dat ik toe was aan een totaal nieuwe uitdaging. En dan wel een waarbij ik, net als in de horeca, met m’n handen én hoofd kon werken en waarbij ik echt een nieuwe werkende toekomst voor jaren op kon bouwen.

In oktober 2022 volgde ik een online informatie-sessie voor zij-instromers en daarna heb ik een paar keer van gedachten gewisseld met de adviseur van Naar Bouw & Techniek Zuid-Holland. Ik kreeg steeds meer het idee dat elektrotechniek wel eens goed bij mij zou passen. Ik ben ‘een aanpakker’ en privé probeer ik technische klussen vaak zelf op te lossen. Als ik iets niet weet, zoek ik informatie of filmpjes op internet en vervolgens ga ik aan de slag. Als het dan lukt, met zichtbaar resultaat, geeft dat een goed gevoel. In de horeca moest je ook altijd goed weten en nadenken over wat prioriteit heeft en hoe je efficiënt werkt. In de elektrotechniek is dat net zo. Net als dat het belangrijk is te zorgen voor een schone en opgeruimde werkplek, omdat dat de basis is voor prettig werken en overzicht houden. Verder was ik er aan gewend in een team te werken én kon ik ook goed zelfstandig functioneren.

Toen ik ervan overtuigd was dat ik als aankomend elektromonteur wilde gaan leren en werken, heb ik zelf contact gezocht met HW Installaties in Den Hoorn. Dit bedrijf zit bij mij in de buurt en sprak me aan omdat het een totaalinstallateur is. Je kunt er verschillende vakrichtingen doen. Ook is het een wat kleiner bedrijf, wat me ook fijn leek. We hadden een kennismakingsgesprek en er was meteen een klik. Er volgden nog een paar gesprekken over onze verwachtingen en wensen, waarbij de adviseur van Naar Bouw & Techniek meedacht over training, begeleiding en ontwikkeling. Inmiddels ben ik  sinds 9-1-2023 in dienst bij HW en heb ik een gerichte basistraining elektrotechniek van 3 dagen gevolgd. Ook ben ik gestart met de MBO-3 opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek Woning en Utiliteit. Deze is 2 avonden in de week en daarnaast werk ik alle dagen. Best pittig allemaal bij elkaar, maar het geeft me ook veel energie en het bevalt me hartstikke goed! Want ik leer iedere dag bij, heb een fijne meedenkende werkgever getroffen, heb leuke collega’s en het werk dat ik doe is divers en lekker resultaatgericht. Ik ben blij met m’n overstap!”

To top