Succesverhaal Marga Ammerlaan

Heb je behoefte aan een bepaalde functie, maar zijn er moeilijk mensen te vinden? Ik zou werkgevers aanmoedigen om het gesprek aan te gaan met geïnteresseerde zij-instromers, de mogelijkheden te verkennen en met elkaar een arbeidsrelatie aan te gaan! Zoals dat bij ons is gegaan toen we een openstaande functie (werkvoorbereider) hadden. Het voordeel is, vind ik, dat een zij-instromer heel gemotiveerd is. Dat is in ieder geval mijn ervaring.


Sevda is bij ons komen werken als telefoniste (incl. administratie en planning). Omdat ik merkte dat ze heel geïnteresseerd was in het installatievak, en ze heel makkelijk in die “mannenwereld” bewoog, zag ik daar een kans voor ons bedrijf. We hadden een werkvoorbereider nodig, en die zijn moeilijk te vinden. Gelukkig zag Sevda dat zelf ook zitten, dus hebben we daar werk van gemaakt.

Ervaring met zij-instroom
Het is ons zeer goed bevallen om met een zij-instromer aan de slag te gaan. Maar, we kenden Sevda al. We zijn al doende met elkaar aan de slag gegaan om toe te werken naar een technische functie.

Het traject

We hebben contact gelegd met een adviseur van Naar Bouw & Techniek en gevraagd naar de mogelijkheden. Vervolgens hebben we een cursus gevonden die aansluit bij de kennis die nodig is voor een werkvoorbereider. En er staan nog een paar cursussen in de planning voor Sevda. Daarnaast loopt Sevda mee met de werkvoorbereiders als assistent werkvoorbereider, om ervaring op te doen.

Zijn er dingen waar jullie tegenaan zijn gelopen? 
Weinig. Als ik iets moet noemen, dan is het dat (sommige) collega’s wellicht denken: “een vrouw zonder achtergrond in de techniek op de werkvloer?” Ik denk dat sommige collega’s de competenties die Sevda heeft nog niet zien, maar dat ze best snel aan het idee wennen als ze merken dat ze het goed doet. Arnoud en ik zien die competenties nu al wél en staan voor 100% achter haar. Daarom gaat iedereen er in principe gewoon in mee.

Marga Ammerlaan – Installatiebedrijf Arnoud Ammerlaan


To top