Succesverhaal van Sevda

Sevda is blij met haar switch van administratieve functie naar assistent-werkvoorbereider.

Ze vindt dan ook dat iedereen die deze stap overweegt zich niet moet laten weerhoudenook als je geen technische achtergrond hebt. En ook niet door het feit dat je een vrouw bent die als nieuweling een toch (nog) wel ‘mannen-wereld’ instapt. Ondersteuning vanuit je privé situatie en je nieuwe bedrijf waar je komt te werken is hierbij wel fijn en belangrijk! Als je enthousiast en gemotiveerd bent om een nieuwe toekomst op te bouwen in de techniek en je hebt er goed over nagedacht, dan moet je niet twijfelen maar het gewoon doen!

Ik begon met een administratieve functie bij Installatiebedrijf Arnoud Ammerlaan in Den Haag en al snel ontstond het plan om een loopbaan richting assistent-werkvoorbereider in te slaan. Toen ik begon met mijn administratieve functie had ik al brede werkervaring opgedaan: van korporaal en chauffeur bij defensie tot allerlei administratief werk (ook buiten defensie, bijvoorbeeld bij een ICT-bedrijf). Dus taken als de telefoon beantwoorden, inkoop en planning gingen mij goed af. Ik leer snel en ik denk graag mee bij wat er allemaal moet gebeuren. Ik deed dan ook steeds vaker uitzoekwerk voor de werkvoorbereiders bij Ammerlaan. Ik vond het leuk om wat meer de technische kant van de opdrachten in te duiken. Dit merkten Marga en Arnoud, de eigenaren van het bedrijf, ook. Toen ontstond het plan om een loopbaan richting assistent-werkvoorbereider in te slaan.

Omdat ik merkte dat ze heel geïnteresseerd was in het installatievak, en ze makkelijk in die “mannenwereld” bewoog, zag ik daar een kans voor ons bedrijf. We hadden een werkvoorbereider nodig, en die zijn moeilijk te vinden. Gelukkig zag Sevda dat zelf ook zitten, dus hebben we daar werk van gemaakt, aldus Marga (werkgever).

Opleiding en begeleiding
De adviseur van Naar Bouw & Techniek Zuid-Holland heeft meegedacht tijdens mijn “switch” van administratieve functie naar assistent-werkvoorbereider. Inmiddels heb ik een basiscursus installatietechniek (van ca. 3 maanden) gevolgd bij Avans+. Een deel van de opleidingskosten zijn vergoed vanuit Wij Techniek, het O&O fonds. Het was een nuttige, maar ook pittige cursus, omdat heel veel lesstof nieuw en ook best theoretisch was. Daarnaast is online les volgen niet mijn favoriet. Ik was het meest blij met de praktijkdagen en de excursies. 

Ervaring opdoen
Ik ben alweer aan het nadenken over hoe én waar ik nog meer praktijkkennis en vaardigheden op kan doen. Het administratieve werk is namelijk afgebouwd en ik ben nu echt aan de slag als assistent werkvoorbereider. Van dingen uitzoeken (bijvoorbeeld over benodigde materialen) tot bestellingen doen en planningen maken. En ik ga één dag per week mee naar opnames (van nieuwe opdrachten) en ben aan het oefenen met het maken van offertes.

Toekomst
Het lijkt mij echt geweldig dat in de toekomst door mijn toedoen ‘mijn’ projecten ‘als een treintje’ lopen en dat iedereen blij is, zowel de opdrachtgever en m’n werkgever als de monteurs die het werk doen. En wat ook leuk was: laatst heb ik Ammerlaan goed kunnen helpen bij het verlengen van het BRL100-certificaat om bepaalde koeltechnische werkzaamheden te mogen verrichten. Daarbij kwam mijn administratieve achtergrond en m’n eigenschap om ergens in te duiken en alles goed uit te zoeken goed van pas!

Bekijk ook eens

Succesverhaal van Maaike

Succesverhaal van Maaike

Bouwbedrijf Van der Hulst heeft onlangs een zij-instromer aangenomen in de functie customer care sales specialist. ‘Ik denk dat zij-instroom…

Lees meer >
Ervaring vanuit werkgever: Marga

Ervaring vanuit werkgever: Marga

Heb je behoefte aan een bepaalde functie, maar zijn er moeilijk mensen te vinden? Ik zou werkgevers aanmoedigen om het gesprek…

Lees meer >
Succesverhaal van Sevda

Succesverhaal van Sevda

Sevda is blij met haar switch van administratieve functie naar assistent-werkvoorbereider. Ze vindt dan ook dat iedereen die deze stap…

Lees meer >
To top