Ben je werkgever en wil je nieuw talent aantrekken?

Lastig om goed opgeleid personeel te krijgen? Er zijn veel veranderingen in de markt. Wij denken graag mee hoe je als bedrijf hier op kunt inspelen.

Of we adviseren bij de ontwikkeling van je huidige medewerkers en/of nieuwe medewerkers.

Aan de slag?

Schakel een adviseur arbeidsmarkt in!

Wil je sparren met een deskundige op het gebied van arbeidsmarkt en onderwijs? Of zoek je ondersteuning bij het probleem van het tekort aan mensen? Heb je een idee of initiatief waarbij je advies kan gebruiken? Wil je in contact komen met een switcher, een bijeenkomst organiseren of ben je op zoek naar opleidingsmogelijkheden? Bekijk de mogelijkheden en neem contact op met de adviseur arbeidsmarkt.

De mogelijkheden

Kop koffie of meelopen

Kandidaten willen graag de praktijk horen en ervaren. Sta je open voor een gesprek met iemand die wil switchen? De persoonlijk adviseur helpt je contact te krijgen met een kandidaat. Wie weet maak je kennis met een nieuwe medewerker!

Scholingsvouchers

Er zijn mogelijkheden in elke sector voor financiële ondersteuning van (nieuwe) medewerkers om een opleiding of training te volgen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Informeer bij de adviseur of bekijk de regelingen.

Loopbaanpaden

Welke beroepen of functies zijn er voor medewerkers om te verdiepen of te verbreden? Loopbaanpaden helpen om verder te kijken. Bekijk hier de loopbaanpaden bouw, infra, installatietechniek en metaal, met daarin ook de functies in de energietransitie.

Onderwijskaart

Vindt de contactgegevens van alle onderwijsinstellingen in Zuid-Holland! Bekijk hier het overzicht.

Beroepenbijeenkomst

Enkele keren per jaar organiseren we een beroepenbijeenkomst voor zowel switchers als bedrijven. Tijdens deze bijeenkomst kom je alles te weten over de mogelijkheden en opleidingen. De bijeenkomsten worden gehouden bij een bedrijf en zowel switchers als bedrijven worden uitgenodigd. Je maakt dus direct kennis. Wil je zo’n bijeenkomst bij jouw bedrijf of wil je deelnemen? Houdt onze LinkedIn pagina in de gaten voor de data en locaties in Zuid-Holland!

Jobmatching

Profileer je als switcher of als bedrijf en vindt direct je match. Je hebt hier de mogelijkheid om je profiel in te vullen en door een vooruitstrevend match-algoritme vind je op basis van skills, interesses en drijfveren, je match met een bedrijf of switcher. Op een laagdrempelige manier kan je kennis maken met soft skills: door middel van een korte vragenlijst worden interesses, competenties, organisatiecultuur, drijfveren en denkstijlen zichtbaar en gematcht (als je dat zelf wilt uiteraard).

Motivatiepakket

Waar moet je als bedrijf rekening mee houden bij zij-instroom, welke ontwikkelingen zijn er en welke mogelijkheden zijn er voor opleiden en ondersteuning? Voor bedrijven is er binnenkort een motivatiepakket beschikbaar. Eerder informatie nodig? Neem contact op met een adviseur.

Wat gaan we doen?

Mogelijkheden bekijken

Wie past er bij ons bedrijf én binnen het profiel van onze openstaande vacatures? Zijn er mogelijkheden voor iemand die wil switchen? Hoe kunnen we werven en selecteren op basis van skills? Wat vraagt het aan begeleiding en welke mogelijkheden zijn er voor ontwikkeling? En hoe doen andere bedrijven dit? We ondersteunen je graag met het bekijken van de mogelijkheden.

Kennis maken

Iemand die gaat switchen kan bijvoorbeeld eens meelopen in je organisatie, kennis maken met je bedrijf en collega’s. Ga open het gesprek in en je zult zien dat er meer mogelijk is dan je denkt!

Aan de slag

Iemand die gaat switchen van baan heeft altijd andere, maar interessante kennis en ervaring. Is vaak al gestart met een opleiding of training en gemotiveerd om stappen te zetten!

De voordelen

Het werkt motiverend en het bindt je medewerkers aan je bedrijf.

Iemand die gaat switchen neemt andere werkervaring mee. Het delen van kennis kan van grote meerwaarde zijn !

Het verbetert je positie ten opzichte van je concurrenten.

To top