Wil jij weten of de bouw en techniek iets voor jou is?

“Mijn ambities zijn veranderd. Ik word op mijn werk onvoldoende uitgedaagd. Ik ga steeds vaker met minder plezier naar mijn werk. Ik vraag mij af of mijn talenten wel passen bij mijn huidige werk”. Voorbeelden die wij dagelijks tegenkomen en verhalen die ons motiveren om je hierbij te adviseren. We hebben veel persoonlijk contact en blijven je adviseren bij elke stap. En dat heeft al veel succesverhalen opgeleverd!

Aan de slag?

zet de eerste stap

Hier liggen je kansen!

Ben je benieuwd of werken in de bouw of techniek bij jou past? Ontdek samen met de adviseur of zelfstandig welke mogelijkheden er zijn en welke uitdagingen bij jou passen! Hoe doen we dat: informatie, bijeenkomsten, tools en/of persoonlijk contact. Kies waar jij behoefte aan hebt en wat bij jou past om een volgende stap te zetten.

We werken samen met bedrijven, brancheorganisaties, vakbonden en opleidingsfondsen en weten wat de mogelijkheden zijn in jouw regio.

De mogelijkheden

Online informatiebijeenkomst

Elke maand is er een online informatiebijeenkomst waarin je in een uur meer informatie over de ontwikkelingen in de bouw, infra en techniek hoort. Adviseurs vertellen over de mogelijkheden en er is altijd een switcher die de overstap heeft gemaakt en ervaringen uit de praktijk vertelt. Kijk in de Evenementenkalender – Jij gaat het maken wanneer de informatiebijeenkomsten zijn gepland en meld je aan.

Inloopdagen, open dagen en banenmarkten

De adviseurs arbeidsmarkt kan je ook ontmoeten! Ze zijn aanwezig bij inloopmiddagen, open dagen van bijv. opleidings- of leerbedrijven en banenmarkten. Op LinkedIn melden we waar de adviseurs aanwezig zijn. Wil je dat een adviseur ook bij jouw open dag aanwezig is? Neem contact op!

Informatiepakket

Zowel de bouw en infra als de installatietechniek hebben een informatiepakket waarin handige tips, mogelijkheden en voorbeelden staan.
Download hier de informatiebrochure van bouw en infra
of het informatiepakket en de loopbaanplanner van de installatietechniek.

Loopbaancoaching

Wat zijn je sterke punten? Wat vind je leuk om te doen? En waar wil je over een paar jaar staan? Een loopbaancoach is degene die met jou hierover in gesprek gaat. Op basis van een paar gesprekken geeft diegene een ontwikkeladvies. Je persoonlijk adviseur kan helpen het loopbaancoachtraject op te zetten.

Kop koffie of meelopen

Bedrijven maken graag kennis met geïnteresseerde kandidaten. Het voordeel is dat je de sfeer kan proeven en in contact met je toekomstige collega’s komt. De persoonlijk adviseur helpt je contact te maken met een bedrijf. Wie weet loop jij binnenkort een dagje mee!

Scholingsvouchers

Met behulp van een opleidingsvoucher kunnen mensen die willen overstappen naar de bouw en infra (een deel van) hun opleiding financieren. Kijk voor meer informatie op  www.bouweninfravakkrachten.nl/financiële-mogelijkheden

Loopbaanpaden

Wat zijn beroepen waar jij niet gelijk aan denkt, maar die wel bij jou passen op basis van je werkervaring, vaardigheden of opleiding. Loopbaanpaden helpen je om verder te kijken en je horizon te verbreden. Je ziet ook waar jij je nog verder in kan ontwikkelen. Bekijk hier de loopbaanpaden bouw, infra, installatietechniek en metaal, met daarin ook de functies in de energietransitie.

Onderwijskaart

Vindt de contactgegevens van alle onderwijsinstellingen op jouw niveau en in jouw richting in Zuid-Holland! Bekijk hier het overzicht

Beroepenbijeenkomst

Enkele keren per jaar organiseren we een beroepenbijeenkomst voor zowel switchers als bedrijven. Tijdens deze bijeenkomst kom je alles te weten over de functies, mogelijkheden en opleidingen. De bijeenkomsten worden gehouden bij een bedrijf. Je maakt dus direct kennis met de medewerkers, andere switchers én bedrijven. Houdt onze LinkedIn pagina in de gaten voor de data en locaties in Zuid-Holland!

Jobmatching

Profileer je als switcher of als bedrijf en vindt direct je match. Vul je persoonlijke profiel in of vacature. Door een vooruitstrevend match-algoritme vind je op basis van skills, interesses en drijfveren, je match met een bedrijf of switcher. Op een laagdrempelige manier kan je kennis maken met soft skills: door middel van een korte vragenlijst worden interesses, competenties, organisatiecultuur, drijfveren en denkstijlen zichtbaar en gematcht (als je dat zelf wilt uiteraard). Neem contact op met je adviseur voor meer informatie of een uitnodiging voor deze matchingstool.

Wat gaan we doen?

Oriënteren

Waarschijnlijk ben je al enige tijd aan het nadenken of je iets anders wilt. Misschien heb je je ook al georiënteerd op functies of een opleiding. Gemiddeld ben je hier zo’n 8 maanden – bewust en onbewust – mee bezig. Nieuwsgierig geworden of jouw kennis en persoonlijke kwaliteiten aansluiten bij de bouw en techniek? We hebben diverse mogelijkheden om een volgende stap te zetten bij je oriëntatie.

Ontwikkelen

Wil je graag kennis en ervaring opdoen? Dat kan op heel veel verschillende manieren, passend bij jouw wensen en mogelijkheden. In diverse richtingen, niveaus, deeltijd of modulair, standaard of maatwerk. Er is altijd wel een passende oplossing.

Aan de slag

We hebben een netwerk van zo’n 2800 bedrijven in Zuid-Holland. Dat biedt voldoende kansen en mogelijkheden om tijdens (en/of na het afronden van) je opleiding of training écht aan de slag te gaan.

De voordelen

Om te beginnen; je gaat werk doen waar je heel blij van wordt. Dat is super belangrijk!

Je kiest bewust voor een baan die beter past bij je persoonlijkheid, je behoeften en je interesses

Je grijpt de kans om jezelf verder te ontwikkelen en je (zelf)kennis te vergroten

To top